Kokki: Nicola Vizzarri, Italian kokkien maajoukkue
Valmistusaika: 1 h
Ainesosat neljälle ihmiselle:
- 500g La molisana lasagnea
- 2 kesäkurpitsaa
- 2 keskikokoista munakoisoa
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 8 herkkusientä
- 1 tukku basilikaa
- 600g valkokastiketta
- 1 scamorza appassita -juusto (tai noin 170g muuta samantyyppistä juustoa)
- 100g raastettua parmesaania
- 2 valkosipulia
- 1 sipuli
- kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus:
- Pese ja leikkaa kasvikset, paista ne erikseen pannulla oliiviöljyn, valkosipulin ja sipulin kanssa. Kun kasvikset ovat kypsät laita ne kaikki yhdelle pannulle basilikan kanssa ja anna makujen imeytyä
- Leikkaa scamorza-juusto kuutioiksi
- Keitä lasagne reilussa suolatussa vedessä ja siivilöi se kun se on al dente ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuivaa lasagnelevyt ja ala kasaamaan lasagnea
- Voitele uunivuoka ja aseta siihen kerros lasagnelevyjä ja levitä päälle valkokastike, kasviksia ja juustoa. Toista 2-3 kertaa vuoan koosta riipuen.
- Kypsennä 180 asteisessa uunissa 30 minuuttia.