Kokki: Nicola Vizzarri, Italian kokkien maajoukkue
Valmistusaika: 20/30 min.
Ainesosat neljälle ihmiselle:
- 400g La molisanan farfalle -pastaa (tai muuta La Molisana -pastaa)
- 600g vihreitä parsoja
- 60g tuoretta sipulia
- 120g caciocavallo -juuston hiutaleita
- 2 valkosipulinkynttä
- 50ml valkoviiniä
- 200ml kasvislientä
- 50g voita
- Kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus:
- Pese ja kuori parsa
- Leikka parsa ruudunmuotoisiksi paloiksi
- Ruskista sipuli ja valkosipuli pannulla oliiviöljyssä, lisää parsa ja anna makujen imeytyä muutaman minuutin ajan
- Kasta valkoviinillä ja kasvisliemellä, lisää suola ja pippuri ja kypsennä loppuun
- Keitä farfallet runsaassa suolatussa vedessä kattilassa ja siivilöi ne kun ne ovat ”al dente” ja kaada ne pannulle parsan kanssa
- Sekoita hyvin lisäten voin samalla sekaan
- Tarjoile caciocavallo-hiutaleiden kanssa