Beurre Blanc à la Vanille (Vaalea Voikastike à la vanille):
- 6 salottisipulia
- 2 vaniljatankoa
- 250 g suolatonta voita
- valkoviinietikkaa
- kuivaa (hyvää) valkoviiniä
- suolaa
- valkopippuria
Valmistus:
- Kuutioi voi noin peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi ja laita jääkaappiin.
- Halkaise vaniljatangot ja ota sisältö erikseen lautasen tai kupin reunalle.
- Hienonna salottisipulit pieniksi kuutioiksi ja kaita ne kattilaan.
- Lisää kaksi ruokalusikallista valkoviinietikkaa ja neljä ruokalusikallista kuivaa valkoviiniä.
- Anna kiehua niin kauan että nestettä on haihtunut noin puolet ja sipulit ovat pehmeitä.
- Vispaa sekaan kuutioitu voi pala kerrallaan. (parhaiten se onnistuu Bamixilla).
- Mausta suolalla ja valkopippurilla sekä vaniljalla ja sekoita.
- Tarjoa vaalean keitetyn kalan kanssa. Erinomaista myös hummerin, langustiinien, tiikerirapujen, katkarapujen tai kateenkorvan kanssa.