Vanilja – Valkosuklaa Panna Cotta 4 henkilölle:
- 2 – 3 liivatelehteä
- 5 dl kuohukermaa
- 6 – 8 palaa valkosuklaata
- 1 Inka Food Bourbon vaniljatanko
- 0,5 dl sokeria
Valmistus:
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsen hamarapuolella kerman sekaan.
- Laita myös halkaistu vaniljatanko kerman sekaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 – 15 min. Sekoita aika usein niin ettei kerma tartu pohjaan kiinni
- Ota kattila liedeltä, poista vaniljatanko ja lisää valkosuklaa ja sekoita niin että se sulaa.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita kuumaan seokseen.
- Kaada annosvuokiin ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
- Irroita panna cotta vuoista kastamalla vuoka kuumaan veteen ja kumoa lautaselle.
- Tarjoa vadelmien/lakkojen tai mieleistesi marjojen kera.