Kokki: Nicola Vizzarri, Italian kokkien maajoukkue
Valmistusaika: 20/30 min.
Ainesosat neljälle ihmiselle:
- 400g La molisanan fusilli lunghi bucati -pastaa (tai muuta La Molisana -pastaa)
- 400g simpukoita
- Siistittyjä kalmareita
- 400g Veraci simpukoita
- 200g jättikatkaravun pyrstöjä
- 300g datterino-tomaatteja (tai muita tomaatteja)
- kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
- ripaus persiljaa
- 2 valkosipulin kynttä
- Chiliä
- suolaa maun mukaan
Valmistus:
- Ruskista valkosipuli oliiviöljyssä, lisää chili ja kuutioiksi leikattu tomaatti ja kypsenä muutama minuutti.
- Lisää suikaleiksi leikatut kalmarit, jättikatkaravun pyrstöt (ilman kuorta), veraci-simpukat ja simpukat.
- Lisää suola
- Peitä pannu kannella ja sammuta liesi
- Keitä pasta reilussa suolatussa vedessä ja siivilöi se kun se on al dente
- Sekoita kastike pastaan ja ripottele persilja päälle