Kokki: Nicola Vizzarri, Italian kokkien maajoukkue
Valmistusaika: 20/30 min.
Ainesosat neljälle ihmiselle:
- 400g La molisanan fusilli al bronzo -pastaa (tai muuta La Molisana -pastaa)
- 350g puhdistettua parsakaalia
- 10 suolattua anjovista
- 3 valkosipulinkynttä
- Caciocavallo-juustoa maun mukaan
- 20g pinjan siemeniä
- kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
- suolaa maun mukaan
Valmistus:
- Ruskista ohuiksi siivuiksi leikattu valkosipuli oliiviöljyssä, lisää pestyt ja fileeroidut anjovikset
- Anna anjovisten murentua lastalla sekoittaen
- Keitä broccolit runsaassa vedessä kattilassa ja siivilöi ne kun ne ovat ”al dente” ja kaada ne pannulle anjovisten sekaan ja anna makujen imeytyä
- Lisää suola ja pippuri
- Keitä pasta reilussa suolatussa vedessä ja siivilöi se kun se on ”al dente” ja sekoita kastikkeen kanssa ja lisää liraus oliiviöljyä.
- Tarjoile fusillit koristelemalla ne raastetulla caciocavallo-juustolla ja paahdetuilla pinjan siemenillä