Kokki Nicola Vizzarri, Italian kokkien maajoukkue
Ainesosat neljälle ihmiselle:
- 400g La Molisanan Tagliolini -pastaa (tai muuta La Molisana -pastaa)
- 200g kinkkua
- 200g tuoreita herneitä
- 80g salottisipulia
- 150g voita
- 1 rosmariinin oksa
- 200ml kasvislientä
- 30g raastettua Parmiggiano reggiano -juustoa
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus:
- Kuullota salottisipuli voissa, lisää viipaleiksi leikattu kinkku ja rosmariini ja anna ruskistua
- Lisää herneet ja kaada sekaan kasvisliemi. Anna kypsentyä muutama minuutti
- Lisää soula ja pippuri
- Keitä pasta reilussa määrässä suolattua vettä ja siivilöi pasta kun se on al dente
- Lisää pastaan kastike
- Sekoita hyvin lisäten samalla raastettu parmesaani
- Valmistusaika 20/30 min