Alunperin meksikosta kotoisin oleva vanilja on Vanilla Planifolia orkideakasvin siemenkota.
Meksikossa elävä hyönteinen pölyttää orkidean ja se kasvattaa siemenkotia. Muualla maailmassa vanilja pölytetään käsin. Yksi henkilö pystyy päivän aikana pölyttämään 1000 kasvia. Siemenkota kasvaa poimintakypsyyteen 9 kuukautta jonka jälkeen se leikataan irti ja keitetään.
Tämän jälkeen vaniljatagot viedään päiväksi ulos ja illaksi sisälle – tätä kutsutaan fermentoinniksi. Inka Food Black Bean vaniljalaaduissa kolme kuukautta kestävän fermentointiprosessin aikana se saa aromaattisen makunsa. Fermentointiprosessin jälkeen vaniljatangot lajitellaan laadun, koon ja värin mukaan eri luokkiin, jonka jälkeen ne pakataan nippuihin lähetettäväksi Eurooppaan.
Vanilja kasvaa trooppisella vyöhykkeellä. Parhaiten tunnetaan Madagascarin Bourbon vanilja, joka kasvaa Madagascarin ja Reunionin saarella. Nimi Bourbon viittaa Reunionin nimeen joka oli aikaisemmin Bourbon.
Ranskan Polynesiassa kasvava vaniljalajike on Vanilla Tahitiensis ja se tuottaa suuremmat siemenkodat ja on maultaan hieman erilainen kuin Bourbon vanilja.
Inka Food Vaniljatuotteet kasvavat Madagascarilla, Reunioinilla, Ranskan Polynesiassa Tahitin, Raiatean tai Moorean saarella. Kuuluisat Bourbon vaniljat sekä Tahiti vaniljat kuuluvat tietysti valikoimaamme.
Inka Food Vaniljatuotteiden laajasta valikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivan tuotteen. Valikoimissamme on huippulaatuisia vaniljatankoja, nestemäistä vaniljaa, vaniljajauhetta sekä vaniljasokeireita.
Inka Food Vaniljatuotteet on pakattu lasipulloihin koska niissä vaniljan hienot aromit säilyvät parhaiten. Säilytä vaniljatuotteet alkuperäisessä pakkauksessa, kuivassa ja valolta suojattuna.
Meillä on eksoottisimmat, alkuperäisimmät ja paksuimmat vaniljatangot!
K-kauppojen valikoimista löydät alla olevat INKA FOOD vaniljatuotteet. Kaikki INKA FOOD vaniljiatuotteet.