Inka Food Vaniljat

Alunperin meksikosta kotoisin oleva vanilja on Vanilla Planifolia orkideakasvin siemenkota.

Meksikossa elävä hyönteinen pölyttää orkidean ja se kasvattaa siemenkotia. Muualla maailmassa vanilja pölytetään käsin. Yksi henkilö pystyy päivän aikana pölyttämään 1000 kasvia. Siemenkota kasvaa poimintakypsyyteen 9 kuukautta jonka jälkeen se leikataan irti ja keitetään.

Tämän jälkeen vaniljatagot viedään päiväksi ulos ja illaksi sisälle – tätä kutsutaan fermentoinniksi. Inka Food Black Bean vaniljalaaduissa kolme kuukautta kestävän fermentointiprosessin aikana se saa aromaattisen makunsa. Fermentointiprosessin jälkeen vaniljatangot lajitellaan laadun, koon ja värin mukaan eri luokkiin, jonka jälkeen ne pakataan nippuihin lähetettäväksi Eurooppaan.

Vanilja kasvaa trooppisella vyöhykkeellä. Parhaiten tunnetaan Madagascarin Bourbon vanilja, joka kasvaa Madagascarin ja Reunionin saarella. Nimi Bourbon viittaa Reunionin nimeen joka oli aikaisemmin Bourbon.

Ranskan Polynesiassa kasvava vaniljalajike on Vanilla Tahitiensis ja se tuottaa suuremmat siemenkodat ja on maultaan hieman erilainen kuin Bourbon vanilja.

Inka Food Vaniljatuotteet kasvavat Madagascarilla, Reunioinilla, Ranskan Polynesiassa Tahitin, Raiatean tai Moorean saarella. Kuuluisat Bourbon vaniljat sekä Tahiti vaniljat kuuluvat tietysti valikoimaamme.

Inka Food Vaniljatuotteiden laajasta valikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivan tuotteen. Valikoimissamme on huippulaatuisia vaniljatankoja, nestemäistä vaniljaa, vaniljajauhetta sekä vaniljasokeireita.

Inka Food Vaniljatuotteet on pakattu lasipulloihin koska niissä vaniljan hienot aromit säilyvät parhaiten. Säilytä vaniljatuotteet alkuperäisessä pakkauksessa, kuivassa ja valolta suojattuna.

Meillä on eksoottisimmat, alkuperäisimmät ja paksuimmat vaniljatangot!

K-kauppojen valikoimista löydät alla olevat  INKA FOOD vaniljatuotteet. Kaikki INKA FOOD vaniljiatuotteet.

Uutisen tuotteet

Uusimmat uutiset

Vendix Oy mukana Kespro Oy:n messukiertueella

Olemme mukana Kespron messuilla seuraavilla paikkakunnilla: Oulu, Kuopio, Lahti, Turku ja Helsinki. Esittelemme uusia tuoteryhmiämme mm. Cornish Sea Salt merisuolat ja maustetut suolat.  Imaginative Cuisine tuotteista uusi Airspuma vaahtokastikesarja helpottaa esimerkiksi bankettien …

Katso uutinen

Uusi tuoteoppaamme ilmestynyt

Uusi tuoteopas saapui painosta ja on ladattavissa nettisivuiltamme. Oppaasta löydät uudet Cornish Sea Salt tuotteet. Läntisessä Englannissa sijaitsevan Cornwallin kärjessä on CONRNISH SEA SALT yhtiön tehdas. Puhtaasta merivedestä haihduttamalla erotettava …

Katso uutinen

Inka Food Vaniljat

Alunperin meksikosta kotoisin oleva vanilja on Vanilla Planifolia orkideakasvin siemenkota. Meksikossa elävä hyönteinen pölyttää orkidean ja se kasvattaa siemenkotia. Muualla maailmassa vanilja pölytetään käsin. Yksi henkilö pystyy päivän aikana pölyttämään …

Katso uutinen